• Kljub nevzdržnim in nezdravim razmeram ob magistralni cesti, želijo cesto še razširiti in usmeriti ves promet iz hitre ceste Ormož - Markovci skozi naselje Spuhlja in Ormoško cesto na Puhov most!

  • Pod pretvezo obnove ceste, želijo cesto razširiti, da bi zadostovala evropski direktivi za količino prometa, ki se bo še povečala. Zdajšna širina ceste za lokalni promet popolnoma zadostuje, manka ji samo kolesarska steza in ponekod pločnik.

  • V ostalih občinah, so poskrbeli za obvoznice, na Ptuju pa so nas odgovorne službe izdale! Seveda si želimo varno obnovljeno cesto, vendar brez tranzitnega tovornega prometa.

  • Do zgrajene obvoznice, bi bila "rekonstrukcija" te ceste nov krč ranga "Puhov most"! V času gradnje bi bili maksimalno ogroženi pešci in kolesarji. Posebaj pa naši šolarji za katere pa sporni projekt ne predvideva šolske poti!

Copyright 2021 - Civilna iniciativa za ptujsko obvoznico
Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Preusmeritev tovornega tranzita.pdf)Preusmeritev tovornega tranzita.pdf 70 kB

Spoštovani, pošiljam odgovor na vprašanje, ki ste ga 29. 4. 2019 naslovili na vodjo sektorja za ceste:

Na Ministrstvu za infrastrukturo smo v sodelovanju z Direkcijo RS za infrastrukturo dogovorili rešitev, katere namen je na državnih cestah na severovzhodu Slovenije omejiti težek tranzitni tovorni promet na način, da bo v najmanjši možni meri prizadet lokalni tovorni promet, tranzitni pa preusmerjen na avtoceste. Postavljena bo nova prometna signalizacija, ki je v tem trenutku v izdelavi. Kot je bilo nakazano na sestanku v Markovcih, bo sprememba prometnega režima za tranzitni promet veljala tudi za mejni prehod Zavrč. 

Lep pozdrav,
Denis VičičOdnosi z javnostmi

Langusova 4, SI - 1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 (0)1 478 88 07, +386 (0)1 478 81 94


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
http://www.mzi.gov.si/

Get started with blogging on howtostartblogging.com

PtujLeaks

f t g