• Kljub nevzdržnim in nezdravim razmeram ob magistralni cesti, želijo cesto še razširiti in usmeriti ves promet iz hitre ceste Ormož - Markovci skozi naselje Spuhlja in Ormoško cesto na Puhov most!

  • Pod pretvezo obnove ceste, želijo cesto razširiti, da bi zadostovala evropski direktivi za količino prometa, ki se bo še povečala. Zdajšna širina ceste za lokalni promet popolnoma zadostuje, manka ji samo kolesarska steza in ponekod pločnik.

  • V ostalih občinah, so poskrbeli za obvoznice, na Ptuju pa so nas odgovorne službe izdale! Seveda si želimo varno obnovljeno cesto, vendar brez tranzitnega tovornega prometa.

  • Do zgrajene obvoznice, bi bila "rekonstrukcija" te ceste nov krč ranga "Puhov most"! V času gradnje bi bili maksimalno ogroženi pešci in kolesarji. Posebaj pa naši šolarji za katere pa sporni projekt ne predvideva šolske poti!

Copyright 2021 - Civilna iniciativa za ptujsko obvoznico

Civilna iniciativa za Ptujsko obvoznico je bila na otvoritvi zadnjega kraka podravske avtoceste. Na hitro smo uspeli govoriti z ministrico Bratuškovo. Zastavili smo ji 3 vprašanja: 
1. Ali podpira projekt južne obvoznice? 
2. Ali se je pripravljena sestati s civilno iniciativo? 
3. Ali bo preučila možnost preusmeritve tovornega tranzita iz regionalne ceste, ki vodi v sam center Ptuja, na avtocesto? 
Odgovorila je, da podpira projekt izgradnje ptujske obvoznice in obljubila, da se bo srečala s civilno iniciativo takoj, ko bo imela kaj novega za povedat. Prav tako je obljubila, da bo preučila možnost začasne preusmeritve tovornega tranzita iz regionalne ceste na avtocesto.

Get started with blogging on howtostartblogging.com

PtujLeaks

f t g