• Kljub nevzdržnim in nezdravim razmeram ob magistralni cesti, želijo cesto še razširiti in usmeriti ves promet iz hitre ceste Ormož - Markovci skozi naselje Spuhlja in Ormoško cesto na Puhov most!

  • Pod pretvezo obnove ceste, želijo cesto razširiti, da bi zadostovala evropski direktivi za količino prometa, ki se bo še povečala. Zdajšna širina ceste za lokalni promet popolnoma zadostuje, manka ji samo kolesarska steza in ponekod pločnik.

  • V ostalih občinah, so poskrbeli za obvoznice, na Ptuju pa so nas odgovorne službe izdale! Seveda si želimo varno obnovljeno cesto, vendar brez tranzitnega tovornega prometa.

  • Do zgrajene obvoznice, bi bila "rekonstrukcija" te ceste nov krč ranga "Puhov most"! V času gradnje bi bili maksimalno ogroženi pešci in kolesarji. Posebaj pa naši šolarji za katere pa sporni projekt ne predvideva šolske poti!

Copyright 2021 - Civilna iniciativa za ptujsko obvoznico
Attachments:
FileDescriptionFile size
Download this file (Platooning_roadmap.pdf)Platooning_roadmap.pdf 1389 kB

Objavljamo evropsko direktivo glede združevanja tovornih vozil v avtomatske konvoje. To prihaja na ceste leta 2021. To je obvezna oprema vseh novih tovornjakov v letu 2020. 
Opremo bodo zaenkrat lahko uporabljali le na avtocesti, vendar pa se tiče nas, kot začasne navezovalne ceste med avtocesto in začetkom hitre ceste v Markovcih.
Razlaga:
Konvoj se pripelje skupno po avtocesti in se vozila podajo proti hitri cesti. Čeprav elektronike za avtomatsko vožnjo čez naselje ne bodo smela uporabljati, bodo še vedno prispela v strnjeni koloni kot konvoj.
Preprosto se lahko zgodi, da bomo doživljali "cestni vlak" mimo hiš. 

Dokumenti o časovnici se nahajajo v prilogi

Povezava na portal Evropske komisije:
https://ec.europa.eu/transport/sites/transport/files/3rd-mobility-pack/com20180283_en.pdf


Ostali članki o tehnologiji:
https://www.traffictechnologytoday.com/videos/15591.html

https://www.acea.be/uploads/publications/Platooning_roadmap.pdf

https://youtu.be/fHibsfiIrhk

 

Get started with blogging on howtostartblogging.com

PtujLeaks

f t g