• Kljub nevzdržnim in nezdravim razmeram ob magistralni cesti, želijo cesto še razširiti in usmeriti ves promet iz hitre ceste Ormož - Markovci skozi naselje Spuhlja in Ormoško cesto na Puhov most!

  • Pod pretvezo obnove ceste, želijo cesto razširiti, da bi zadostovala evropski direktivi za količino prometa, ki se bo še povečala. Zdajšna širina ceste za lokalni promet popolnoma zadostuje, manka ji samo kolesarska steza in ponekod pločnik.

  • V ostalih občinah, so poskrbeli za obvoznice, na Ptuju pa so nas odgovorne službe izdale! Seveda si želimo varno obnovljeno cesto, vendar brez tranzitnega tovornega prometa.

  • Do zgrajene obvoznice, bi bila "rekonstrukcija" te ceste nov krč ranga "Puhov most"! V času gradnje bi bili maksimalno ogroženi pešci in kolesarji. Posebaj pa naši šolarji za katere pa sporni projekt ne predvideva šolske poti!

Copyright 2020 - Civilna iniciativa za ptujsko obvoznico

Spoštovani,

Obveščamo vas, da bo v nedeljo, 24.6.2018 ob 21.15 na Ormoški cesti (pri odcepu za Ranco) ponovno potekal mirni protest proti tranzitnemu tovornemu prometu IN za čimprejšnjo izgradnjo ptujske obvoznice.

Ker pristojni na Ministrstvu za infrastrukturo in DRSI niso odgovorili na naše zahteve po preusmeritvi (še več, celo zahtevajo od lokalnih oblasti, da postanemo obvoznica mi!), bomo s protesti nadaljevali.

V času počitnic bo to predvidoma vsako zadnjo nedeljo v mesecu, z mesecem septembrom pa bomo naše aktivnosti stopnjevali.

Več informacij najdete na spletni strani www.ptujskaobvoznica.com

Civilna iniciativa "Ptujska obvoznica"

Get started with blogging on howtostartblogging.com

PtujLeaks

f t g